کابل کنترل

کابل کنترل از جمله کابل‌هایی است که دارای ساختاری مانند سایر کابل‌ها بوده و از چند رشته تشکیل شده است. این کابل‌ها در محیط‌های صنعتی استفاده می‌شوند و برای اتصالات در خطوط مختلف به کار برده می‌شود. کابل کنترل به دو صورت گرد و تخت ارائه شده است. این کابل‌ها تنوع بالایی دارند و بر اساس میزان مقاومت در مقابل دما، نوع کاربرد، نوع ساختار و ویژگی‌های فنی انتخاب می‌شوند. با اینکه این کابل‌ها از محدودیت دمایی برخوردارند اما به خوبی می‌توانند برای شرایط سخت انتخاب شوند. برخی نمونه‌های آن دارای زره است و به عنوان کابل کنترل نسوز شناخته می‌شود. این کابل مقاومت بالایی در مقابل شرایط محیطی دارد، از این رو بهترین گزینه برای انتقال اطلاعات بدون تداخل و نویز است.

کاربرد کابل کنترل

ساختار کابل کنترل

ساختار کابل کنترل شامل دو بخش زیر است:
هادی: هادی کابل کنترل از جنس آلومینیوم یا مس آنیل شده، تشکیل شده است. هر چه سطح مقطع این کابل بیشتر باشد وزن آن بیشتر خواهد شد. کابل کنترل اغلب به صورت ۲ تا ۶۱ رشته تهیه و تولید می‌شود. سطح مقطع‌هادی دارای سایزهای ۰.۲۵، ۰.۵، ۰.۷۵، ۱.۱. ۵ و ۲.۵ میلی متر مربع است.
عایق: عایق کابل کنترل از جنس PVC و XLPE است و مقاومت بالایی در مقابل شرایط محیطی مختلف دارد. برخی از نمونه‌های کابل کنترل در مقابل شرایط سخت مانند حرارت بالا مقاومت بالایی دارند. چرا که از شیلد برخوردار است و انتقال صحیح اطلاعات را تضمین می‌کند.

انواع کابل کنترل

انواع کابل کنترل

کابل‌های کنترل کابل‌هایی هستند که دارای تعداد رشته‌ی بالا بوده و در موارد بسیاری استفاده می‌شوند. کابل‌های کنترل انتقال فرآیندهای خودکار را اندازه گیری و تنظیم می‌کنند. کابل‌های کنترل اغلب دارای درجه UL هستند و معمولاً با یک محافظ فویل، محافظ نواری یا ترکیبی از این دو محافظت می‌شوند. این کابل‌ها دارای میزان انعطاف‌پذیری مختلف هستند و بر اساس آن به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند. کابل‌هایی که به طور مداوم خم می‌شوند در مقایسه با سایر نمونه‌های کابل کنترل ساختار متفاوتی دارند. از انواع کابل کنترل می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
کابل کنترل عایق XLPE
کابل کنترل با عایق PVC
کابل کنترل زره دار
کابل کنترل سربدار و زره‌دار
کابل کنترل شیلددار و سردار و زره‌دار
کابل کنترل شیلددار
کابل کنترل معمولی
کابل کنترل آرموردار
کابل کنترل نیمه افشان
کابل کنترل افشان
کابل کنترل تخت

کاربرد کابل کنترل

کابل‌های کنترل عموماً در ابزار دقیق و اتوماسیون مختلف استفاده می‌شوند. این کابل‌ها در تنظیم و انتقال فرآیندهای خودکار مفید هستند. کابل کنترل دارای UL بالا هستند، بنابراین انتخاب کابل‌های مناسب بسیار مهم است. علاوه بر این کابل‌ها مزایای زیادی دارند به همین دلیل تقریباً در زمینه‌های مختلفی از آن‌ها استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای کابل کنترل می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
خطوط مونتاژ
رباتیک
توزیع قدرت
دستگاه‌های CNC
آسانسور و سایر ماشین‌آلات و تجهیزات بالابر
نیروگاه برق

ساختار کابل کنترل

مزایای کابل کنترل

کابل کنترل می‌تواند نیازهای بسیاری از تجهیزات صنعتی، تجاری، تجهیزات برقی را برآورده کند. از این رو دارای مزایای بسیاری است که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
مقاومت در مقابل تداخل و نویز: کابل کنترل عملکرد ضد تداخل دارد. تولید این کابل‌ها به گونه‌ای است که در مقابل تداخل و از دست دادن نویز بتواند مقاومت بالایی داشته باشد. بنابراین کابل‌های کنترل از تکنیک‌های پردازش ویژه در فرآیند ساخت استفاده می‌کنند. به این ترتیب، توانایی ضد تداخل دارند و می‌تواند مقاومت بالا داشته باشداین امر برای انتقال اطلاعات مهم که می‌تواند نقش حیاتی در سازمان‌ها را داشته باشد بسیار مهم تلقی می‌شود.
مقاومت در مقابل دما و حرارت بالا: کابل کنترل به گونه‌ای تهیه و تولید شده است که مقاومت خوبی در مقابل دما و حرارت داشته باشد. از این رو این کابل‌ها گزینه خوبی برای انتقال اطلاعات در شرایط محیطی سخت هستند.
مقاومت در مقابل سایش: کابل کنترل، کابل زیرزمینی است که دارای مقاومت در برابر سایش قوی و مقاومت در برابر خوردگی است. این امر سبب افزایش طول عمر کابل کنترل شده و کیفیت کابل را تضمین می‌کند.

دیدگاه‌های نوشته

*
*

جهت دریافت لیست قیمت سیم و کابل کسری کلیک کنید