نصب استابلایزر چگونه انجام می گیرد؟
برای نصب استابلایزر در خانه باید اصول خاصی رعایت شود. قبل از اشاره به این اصول بهتر است در ابتدا با استابلایزر آشنا شوید. استابلایزر به در واقع به یک نوع از تجهیزات منبع تغذیه گفته می شود که از امکان تنظیم کردن ولتاژ خروجی به صورت خودکار برخوردار می باشد. از آنجایی که نوسان ولتاژ منبع تغذیه بسیار زیاد است، استابلایزر وظیفه تعادل آن را بر عهده دارد.
آموزش نصب استابلایزر و روش نصب استابلایزر در خانه به چه صورت است؟
برای نصب استابلایزر در خانه قبل از هرچیز باید ایمنی را در نظر بگیرید و به بررسی سوئیچ، سیم کشی خانه، آمپر، تعادل ولتاژ، چراغ نشانگر و دستگیره بپردازید.
سپس نوبت اتصال ترمینال ورودی ولتاژ به برد سوئیچ می باشد و همچنین نصب یک فیوز مناسب و مطلوب بر روی برد سوئیچ جهت اطمینان از ایمنی الکتریکی ضروری است.
زمان نصب استابلایزر در خانه
منبع تغذیه تجهیزات برق باید به ترمینال خروجی آن اتصال یابد. دقت خود را در این زمینه بالا ببرید که اتصال را اشتباه انجام ندهید.
حال می توانید سوئیچ استابلایزر را روشن کنید تا چراغ نشانگر شروع به کار نماید و حتما از نرمال بودن مقدار ولت متر مشخص شده، اطمینان حاصل نمایید.
در صورت نرمال بودن می توانید اقدام به روشن کردن سوئیچ منبع تغذیه تجهیزات مصرفی کنید.
برای مصرف کاهش برق، بعد از مدت زمانی، می توانید تجهیزات برقی را خاموش کنید و بر طول عمر استابلایزر بیافزایید.
یکی دیگر از اصولی که هنگام نصب استابلایزر باید در نظر گرفته شود، عدم زیاد بودن استابلایزر می باشد. زیرا ولتاژ کم، کاهش ظرفیت خروجی را به دنبال دارد و در این راستا از ولتاژ استابلایزر هم باید کاسته شود.
در صورتی که وسایل برقی موجود در منزل شما یکی کولر گازی، یخچال و یا پمپ های موتوری است و جریان استابلایزر در حالت نرمال نباشد، انتخاب استابلایزری با سه برابر ظرفیت ضروری می باشد،در غیر این صورت ممکن است ولتاژ به دستگاه آسیب وارد کند.
نکات مهم در نصب استابلایزر چیست؟
مهم ترین نکته ای که در ارتباط با نصب استابلایزر باید در نظر گرفته شود، انتخاب افراد متخصص و با تجربه برای نصب آن است. شرکت هایی وجود دارند که تکنسین های با تجربه را در اختیار دارند و برای نصب دستگاه های خود از آن ها بهره مند می شوند. البته هر فرد متخصصی همزمان نصب باید تمام نکات ایمنی را به درستی رعایت کند.
از دیگر نکات مورد توجه نصب استابلایزر پای کنتور و یا پای فیوزهای مینیاتوری ورودی برق خانه ها می باشد. لازم است محل نصب فاصله مناسبی با تابش نور مستقیم آفتاب و مایعات از جمله مواد شیمیایی داشته باشد.
در محل نصب گردش جریان هوا هم نیاز می باشد و امکان جلوگیری از ورود گرد و غبار به دستگاه را فراهم می کند.
دمای محل نگهداری هم نباید از 45 درجه سانتی گراد خیلی زیادتر و یا کمتر باشد، زیرا خرابی دستگاه در آینده را به دنبال دارد.
عملکرد استابلایزر به چه صورت می باشد؟
عملکرد استابلایزر (stabilizer )به این صورت است که روی در ورودی آن کلید سلکتوری برای چرخاندن وجود دارد که باعث مشاهده ولتاز فاز به فاز استابلایزر خروجی می شود. در سمت چپ آن هم کلید سلکتوری به دو حالت low و long قابل مشاهده است.
با قرار گیری کلید در حالت لانگ، بین سه تا پنج دقیقه زمان نیاز است تا استابلایزر شروع به فعالیت کند.
البته می توان گفت از حالت های مناسبی به شمار می رود، از آن جهت که بعد از خاموش کردن دستگاه، امکان برطرف شدن هر گونه نوسانی وجود دارد. چنانچه کلید در حالت low قرار گیرد، بعد از زمان کوتاهی می توانید شاهد روشن شدن استابلایزر باشید.
امید وارم که مطلب نصب استابلایزر برای شما مفید بوده باشه برای مطالعه مطالب بیشتر با آقای برق همراه باشید .
سلام
ببخشید یه سوال داشتم چرا ما باید هنگام نصب استابلایزر ، زیاد بودن استابلایزر در نظر نگیریم ؟
سلام جناب قاسمی
زیرا ولتاژ کم، کاهش ظرفیت خروجی را به دنبال دارد و در این راستا از ولتاژ استابلایزر هم باید کاسته شود.