کابل کواکسیال

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال کابلی است که از دو هادی تشکیل شده است که یک محور مشترک دارند. هادی داخلی به طور معمول یک سیم مستقیم، جامد یا رشته‌ای است و هادی بیرونی معمولاً یک سپر است که ممکن است بافته یا یک فویل باشد. کابل کواکسیال نوعی کابل است که برای حمل سیگنال‌های رادیویی، سیگنال‌های ویدئویی، سیگنال‌های اندازه گیری و سیگنال‌های داده استفاده می‌شود. از کابل کواکسیال استفاده می‌شود زیرا نمی‌توانیم خط سیم باز را در نزدیکی اجسام فلزی (مانند کانال‌کشی) اجرا کنیم یا آن را دفن کنیم. ما از دست دادن سیگنال را برای راحتی و انعطاف‌پذیری معامله می‌کنیم. کابل کواکسیال از یک هادی مرکزی عایق تشکیل شده است که با یک محافظ پوشانده شده است.

سیگنال بین محافظ کابل و هادی مرکزی حمل می‌شود. این چیدمان محافظت بسیار خوبی در برابر نویزهای کابل خارجی ایجاد می‌کند، سیگنال را به خوبی در داخل کابل نگه می‌دارد و ویژگی‌های کابل را ثابت نگه می‌دارد. کابل‌های کواکسیال و سیستم‌های متصل به آن‌ها ایده‌آل نیستند یعنی همیشه مقداری سیگنال از کابل کواکسیال تابش می‌شود. از این رو، هادی بیرونی نیز به عنوان یک محافظ برای کاهش اتصال سیگنال به سیم کشی مجاور عمل می‌کند. پوشش سپر بیشتر به معنای تابش کمتر انرژی است (اما لزوماً به معنای تضعیف سیگنال کمتر نیست).

کابل کواکسیال

نام‌گذاری کابل کواکسیال

اساسا برای نام‌گذاری کابل کواکسیال از شماره کابل به همراه یک پیشوند RG استفاده می‌شود. RG مخفف شده Radio Guide یعنی هدایت رادیویی است. به همین دلیل دو نوع کابل کواکسیال مشاهده می‌شود که یکی از آن‌ها امپدانس ۷۵ اهم و دیگری ۵۰ اهم را دارد. نوع امپدانس ۷۵ اهم برای سیگنال‌های ویدئویی و آمپدانس ۵۰ اهم برای داده‌ها و ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌شود.

کابل کواکسیال چیست

انواع کابل کواکسیال

کابل‌های کواکسیال از جنبه‌های مختلف به دسته‌های متفاوتی تقسیم‌بندی می‌شوند؛ که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

انواع کابل کواسیال از نظر کاربرد

کابل‌های rg6: این مدل کابل برای ماهواره‌ها و تلویزیون‌ها کاربرد دارد.
کابل‌های rg11: این مدل کابل بیشتر در ساختمان‌هایی که ارتفاع زیادی دارند یا این که در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کابل‌های rg59: اساسا این مدل کابل برای سیستم دوربین‌های مدار بسته کاربرد دارد.
کابل‌های rg60: برای تلویزیون‌هایی که کیفیت تصویر آن‌ها زیاد است، استفاده می‌شود.

کاربرد کابل کواکسیال

انواع کابل کواکسیال از نظر ضخامت

کابل‌های کواکسیال از نظر ضخامت به دو دسته Thin net و Thick net تقسیم می‌شوند.
کابل Thin net: کابل Thin net گزینه‌ای منعطف است که به صورت تقریبی قطری حدود ۰.۲۵ اینچ دارد. از آن جایی که این کابل نرم است به راحتی می‌توان از آن استفاده کرد و برای شبکه‌های کامپیوتری از آن استفاده کرد. کابل Thin net به صورت مستقیم به کارت شبکه وصل می‌شود و می‌تواند سیگنال‌ها را تا مسافت ۱۸۵ متری بفرستند؛ البته بدون آن که ضعیف شوند.
کابل Thick net: قطر این کابل منعطف هم حدود ۰.۵ اینچ است که به آن کابل اترنت استاندارد هم می‌گویند. این مدل کابل نسبت به نمونه قبلی ضخیم‌تر است و هسته آن ازز فلز مس ساخته شده است. این روزها ار کابل Thick net به ندرت استفاده می‌شود اما در برخی موارد هم به عنوان ستون مهره شبکه استفاده می‌شود. به هر اندازه‌ای که ضخامت این کابل بیشتر باشد توانایی آن در انتقال سیگنال در فاصله‌های طولانی بیشتر خواهد بود. این کابل قادر است که سیگنال‌ها را تا مسافت ۵۰۰ متر بدون تضعیف ارسال کند.

ویژگی کابل کواکسیال

لایه رسانای مرکزی یک سیم رسانای نازک، مسی جامد یا بافته است. یک لایه دی الکتریک، ساخته شده از یک ماده عایق با ویژگی‌های الکتریکی کاملاً مشخص، سیم را احاطه کرده است. سپس یک لایه محافظ لایه دی الکتریک را با فویل فلزی یا مش مسی بافته شده احاطه می‌کند. کل مجموعه در یک عایق جای داده شده است. لایه محافظ فلزی خارجی کابل کواکسیال معمولاً در کانکتورها در هر دو انت‌ها به زمین متصل می‌شود تا از سیگنال‌ها محافظت کند و به عنوان مکانی برای پخش سیگنال‌های تداخل سرگردان است. کنترل دقیق ابعاد و مواد کابل کلید طراحی کابل کواکسیال است. آن‌ها با هم اطمینان حاصل می‌کنند که امپدانس مشخصه کابل یک مقدار ثابت می‌گیرد.

سیگنال‌های فرکانس بالا تا حدی درعدم تطابق امپدانس منعکس می‌شوند و باعث ایجاد خطا خواهند شد. امپدانس مشخصه به فرکانس سیگنال حساس است. بالاتر از ۱ گیگاهرتز، سازنده کابل باید از دی الکتریکی استفاده کند که سیگنال را خیلی تضعیف نکند یا امپدانس مشخصه را طوری تغییر ندهد که بازتاب سیگنال ایجاد کند. مشخصات الکتریکی کواکس به کاربرد وابسته است و برای عملکرد خوب بسیار مهم است. دو امپدانس مشخصه استاندارد عبارتند از ۵۰ اهم، که در محیط‌های با قدرت متوسط ​​استفاده می‌شود، و ۷۵ اهم، که برای اتصال به آنتن‌ها و تاسیسات مسکونی رایج است.

سخن پایانی

در این مطلب از آقای برق کابل‌ کواکسیال را به صورت مختصر و مفید بررسی کردیم بنابراین می‌توانید برای کاربردهای مختلف انواع کابل کواکسیال را تهیه و استفاده کنید. اگر به دنبال کابل‌هایی با کیفیت به همراه قیمتی مناسب هستید پیشنهاد می‌کنیم به فروشگاه اینترنتی آقای برق مراجعه کنید. این فروشگاه یکی از معتبرترین فروشگاه‌های ارائه دهنده انواع سیم و کابل است که با اطمینان خاطر می‌توانید به آن مراجعه کنید.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

جهت دریافت لیست قیمت سیم و کابل کسری کلیک کنید