لازم است کابل اعلام حریق بهدرستی طراحی، تولید و تست گردد. واکنش کابل در برابر شعلههای آتش میتواند متفاوت باشد، به این دلیل باید عملکرد کابل در موقعیتهای زیر مورد بررسی قرار بگیرد:
💠 مقاومت در عدم انتشار شعله
اگر سیم و کابل مرغوب نباشند، خود میتوانند عاملی جهت گسترش آتشسوزی باشند. کابل مقاوم در برابر انتشار شعله، در برابر گسترش آتشسوزی مقاومت میکند، اما این احتمال وجود دارد که کابل بهطور کامل تخریب گردد و هیچ مداری پایدار نیست. بهاین ترتیب همهی سیستمهای متصل به کابل کاملاً از مدار خارج میگردند. کابلهای مقاوم در برابر انتشار شعله در حفظ پایداری سیستم تأثیری ندارند، اما برای ممانعت از گسترش شعله مناسب هستند. یکی از متداولترین مواد مورداستفاده برای عایق و پوشش کابلهای برق عایق پی وی سی است. پی وی سی چون در ترکیباتش کلر دارد، مقاومت بالایی در انتشار آتش از خود نشان میدهد و یک سرکوبکننده شعله محسوب میشود.
💠 ضد حریق بودن
در بخشهایی از سیستم که نیاز است در زمان آتشسوزی فعال باشند، از کابلهای اعلام حریق استفاده میشود، چون باید در برابر آتش مقاوم باشند و ارتباط بین تمامی تجهیزات با مرکز کنترل حفظ گردد.
💠 عدم تولید گازهای سمی
از مشخصات دیگر کابل که لازم است بیشتر به آن توجه شود، نوع و مقدار گازی است که در زمان آتشسوزی تولید میگردد. در واقع، در آتشسوزیها اغلب قربانیان کسانی هستند که گازهای تولید شده از سوختن مواد، را استنشاق میکنند؛ پس کابل اعلام حریق نباید گاز سمی داشته باشد.
💠 کم دود بودن
باید سیلیکون کابل از موادی ساخته شود که دود کمتری تولید کنند.
💠 داشتن فویل و شیلد
در کابلهای اعلام حریق از پوشش فویلی برای حذف نویزهای محیط استفاده میگردد؛ زیرا امواج الکترونیکی محیط نباید روی کابلها اثر داشته باشند.