نام دیگر سیم نایلون، سیم سفید دولایه یا سیم تخت است که وجه تسمیه آن بهخاطر دوگانگی تعداد لایههای سیم است. طراحی ساده سیم نایلونها باعث شده است تا بهآسانی در میان انواع سیمهای دیگر شناسایی شوند.
سایزهای متنوعی که سیم نایلونها در بازار دارند، بهترتیب 5/0×2، 75/2×2، 1×2، 5/1×2 و 2×5/2 هستند که بهراحتی در قالب حلقههای 100 متری خریداری میشوند و بهمصرف میرسند.
وجود عایق سفید رنگی که روی سیمها کشیده شده است، باعث میشود تا لایههای کم ضخامت سیم به هم متصل نشوند و بین حالت نول و فاز اتصالی برقرار نگردد. جنس این عایق از پلاستیک نرم که خاصیت انعطافپذیری را به سیم اعطا میکند. عایق پیویسی تعبیه شده بر روی لایهها تا 70 درجه سلسیوس دما را میتواند پشتیبانی کند. خصلت انعطافپذیری سیم نایلونها منجر به این شده است که هنگام برقکشی مناطق حساس انتخاب مناسبی باشند.
به لحاظ فنی هر سیم نایلون مانند اکثر سیمهای برقی دیگر، از دو نوع عایق میانی و خارجی، حفاظ، روکش تفکیککننده، یک هادی آلومینیومی و یا مسی و عایق پلاستیکی ساخته شده است. انعطاف بالای سیم نایلونها باعث شکنندگی این نوع سیم میشود؛ لذا نباید کمترین آسیب یا فشاری بر آن وارد آورد.
گرما برای سیم نایلون به منزله محرک خطرآفرین است و نمیتوان در مکانهایی با افزایش دما از آن استفاده کرد. ولتاژ نامی که در مسیر خود از سیم نایلون عبور میکند، باید با خود سیم تناسب داشته باشد؛ قبل از تعبیه سیم باید از مقاومت آن در برابر بار اضافی اطمینان حاصل کرد.