سیمهای مسی در انواع مختلف سیمافشان، نیمهافشان، مفتولی، گرد، تخت، لاکی، روکشدار و بدون روکش وجود دارند که به ترتیب ویژگیهای هرکدام را برایتان ذکر کردهایم.
🔶 سیم افشان: سیمی منعطف، پرکاربرد و دارای مقاومت الکتریکی است که از تابیده شدن سیمهای نازک مسی نرم به همدیگر تشکیل میشود.
🔶 مفتول مسی: سیم مسی با سطح مقطع گرد در دو رنگ سیاه و سفید است که در صنایع ساختمانسازی کاربرد بسیاری دارد.
🔶 سیم مسی نیمه افشان: سیمی با ضخامت هادی و مقاومت الکتریکی بالا که در ساخت آن از رشتههای مفتول استفاده میشود.
🔶 سیم مسی گرد: شکل قرارگیری این سیم در عایق به صورت گرد است و عایق اطراف آن هم شکلی دایرهای دارد.
🔶 سیم مسی تخت: مدت بسیاری از ورود این سیم به بازار نمیگذرد و شکل قرارگیری رشتههای آن در کنار هم موجب ایجاد سطح مقطع تخت در عایق است، از دیگر ویژگیهای سیم مسی تخت میتوان به مقاومت بالای آن در برابر آسیبها نسبت سیمهای دیگر با سطح مقطع گرد اشاره کرد.
🔶 سیم لاکی: این سیم دارای حجم عایق بسیار نازک و قدرت تحمل گرمای بالاست که به همین سبب مناسبترین گزینه برای سیم پیچی ترانس و موتور است؛ بنابراین باتوجه به ویژگیهای مذکور برخورد سیمها مشکلساز نخواهند شد.
🔶 سیم مسی روکشدار: این سیم از رشته فلزی مسی تشکیل شده که داخل روکشی پلاستیکی کنار هم قرار میگیرند که مهمترین ویژگی آن جلوگیری از تداخلات الکترومغناطیسی در یک سیستم است.
🔶 سیم مسی بدون روکش: سیمی که از آن صحبت میکنیم اغلب بین ۱۶ تا ۲۰ میلیمتر تولید میشود و انعطاف آنچنانی هم ندارد؛ به همین دلیل گزینه خوبی جهت استفاده در مخابرات، تابلو برقها یا سیستمهای ارتینگ است.